top of page

Ymmärrä mistä bitcoinin nousu johtuu

Päivitetty: 13. tammik. 2021

Bitcoin kasvatti arvoaan yli 300 % vuonna 2020. Bitcoinin hinta on nyt markkinaennätyksessä yli 30 000 $:ssa. Miksi instituutiot ostavat nyt ja mitä sinun täytyy tietää maailmantaloudesta sekä bitcoinista?


Vuonna 2020 nähtiin jälleen huippuvuosi bitcoinin osalta. Tällä kertaa nousu ei johtunut niinkään innostuneista kuluttajista, vaan finanssimaailman mammuteista, jotka vuoden aikana ottivat bitcoinin omakseen. Heillä on myös suuria tulevaisuuden suunnitelmia bitcoinin osalta.


Finanssimaailman instituutioilla on pitkälle aikavälille suuria tavoitteita.

Alla muutamia nostoja sekä tehtyjä hintaennustuksia viime vuodelta:


Vuoden 2020 suurimpia bitcoin uutisia oli Paypalin ilmoitus tulevista osto, myynti sekä säilytyspalveluista kryptovaluuttojen osalta.

Elokuussa yli 3,3 biljoonaa (3 300 000 000 $) dollaria hallitseva Fidelity ilmoitti käynnistävänsä bitcoin rahaston varakkaille asiakkaillensa 100 000 $ minimiostoilla.

Syksyllä 2017 investointipankki JP Morganin pääjohtaja uhosi irtisanoa sen työntekijän joka uskaltaisi koskea bitcoiniin. Joulukuussa 2020 JP Morgan ennustaa bitcoinille hintaa 650 000 $ vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tudor Investment Corporationin perustaja, legendaarinen miljardöörisijoittaja Paul Tudor Jones omistaa bitcoinia ja uskoo sen huomattavaan nousuun seuraavien vuosien aikana. Niin ikään eräs 1900-luvun kuuluisimmista rahastonhoitajista Stanley Druckenmiller uskoo bitcoinin olevan kultaa parempi omaisuusluokka. Viimeisimpiä Wall Street legendoista, joka on ryhtynyt bitcoin suosittelijaksi on Bill Miller.

Miksi vuonna 2020 instituutiot ja miljardöörit kiinnostuivat bitcoinista?


(Kuva 1. USD rahavaranto FRED, 30.12.2020. https://fred.stlouisfed.org/series/M1)

Yhdysvaltojen keskuspankin Federal Reserven (FED) mukaan he ovat luoneet 35 % kaikista olemassa olevista dollareista vuonna 2020. Rahan luominen tyhjästä syö ihmisten uskoa ja luottamusta valuuttaan.


Vuodesta 2008 vuoteen 2020 mennessä Euroalueen valuuttavaranto (M2) on kasvanut 75 % ja jatkaa vauhdikasta kasvuaan. Fiat valuuttaa on määrällisesti siis enemmän markkinoilla, kuin koskaan aikaisemmin ja vauhti on kiihtynyt merkittävästi vuoden 2008 jälkeen sekä viimeaikoina.


Miten sinä voit toimia?


Kiinnostus bitcoinia kohtaa myös kuluttajien keskuudessa on jälleen nousussa, kuten alla olevasta kuvasta voidaan päätellä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kysynnän määrä tulee kasvamaan myös vuonna 2021. Ole siis ajoissa heti vuoden alussa!

(Kuva 2. “bitcoin” hakujen määrä Googlessa)


Bitcoin on kohtuullisen helppo oppia käyttämään. Jotta sitä ymmärtää paremmin, kannattaa kokeilla omistaa sitä itse. Omistaa voi alkuun vaikka pienellä summalla, esimerkiksi 10:llä tai 100:lla eurolla.


Suomalainen toimija Coinmotion on hyvä paikka aloittaa ostaminen ja omistaminen. Pahan Päivän Profeettojen linkillä sinä saat -50 % alennuksen ensimmäisen kuukauden ostokuluistasi. Samalla tuet Pahan Päivän Profeettojen toimintaa. Kiitos sinulle!


Iloa ja energiaa uuteen vuoteen 2021!


Pahan Päivän Profeetat


Lue myös:

Comments


bottom of page