top of page

Ymmärrä ja omista bitcoinia osa 1

Päivitetty: 13. tammik. 2021

Ison rahan sijoittajat kutsuvat bitcoinia digitaaliseksi kullaksi, Internet-ajan arvon säilyttäjäksi. Miten tässä on näin käynyt ja miten sinä voit hyötyä tästä tilanteesta?


Tilannekuva:

(Bitcoinissa ei ole kyse fyysisistä kolikoista. bitcoinissa on kyse avoimesta ohjelmistosta, joka tarjoaa maailmanlaajuisen, edullisen, yksinkertaisen ja turvallisen säästötilin miljardeille ihmisille.)


Bitcoin on Satoshi Nakamoton, tuntemattomaksi jääneen nimimerkin lahja maailmalle. Bitcoin on keksintö, joka kehitetty ratkaisemaan pankkijärjestelmän puutteet.


Bitcoinin ytimessä on luotto matematiikkaan, ei politiikkoihin. Bitcoinin avoin lähdekoodi sekä toimintamalli ovat äärimmäisen toimivaksi testattu viimeisen 11 vuoden aikana.


Bitcoinin avulla sinusta tulee oma pankkisi. Sinä saat täyden vallan varallisuutesi hallintaan. Koskaan aiemmin meillä ei ole ollut teknologiaa, joka mahdollistaa arvon siirtämisen kenelle tahansa, minne tahansa päin maailmaa, milloin tahansa, edullisesti ja varmasti.


Bitcoinin arvon kerrotaan usein vaihtelevan hurjasti. Nyt vuonna 2020 yhden bitcoinin arvo on edelleen yksi bitcoin. Samaan aikaan kun fiat-rahaa eli kansallisvaluuttoja luodaan kiihtyvää tahtia markkinoille, niin bitcoinin kaltaiselle disinflatoriselle omaisuusluokalle syntyy kasvavaa kysyntää. Euro onkin menettänyt arvostaan yli 50% bitcoiniin verrattuna vuoden 2020 aikana.Suomenkielisissä uutisissa ja mediassa usein kuulee käsitteen virtuaalivaluutta. Bitcoinia voi toki käyttää valuuttana - siihen se ei kuitenkaan ole kaikista optimaalisin. Tarkempi kuvaus olisi digitaalinen varallisuus, tai digitaalinen kulta, kuten esimerkiksi institutionaaliset sijoittajat sitä ajattelevat.


Bitcoinin kysyntä on viisaan ja ison rahan, kuten sijoitusyhtiöiden keskuudessa on kovaa. Tällaisia institutionaalisia sijoittajia ovat mm. Grayscale, Microstrategy ja Paypal. Tällä viikolla ehkäpä kaikkien aikojen legendaarisin rahastonhoitaja Stanley Druckenmiller kertoi omistavansa bitcoinia CNBC uutiskanavalla. Vuosi 2020 on ollut myös toisen legendaarisen miljardöörirahastonhoitajan, Paul Tudor Jonesin mielestä hyvä hetki aloittaa bitcoinin omistaminen.


Miten toimia nyt?


Bitcoinista on tullut vuonna 2020 on ison rahan sijoittajien vaihtoehto esimerkiksi kullalle ja muille arvoaan inflaatiota vastaan säilyttäville hyödykkeille. Markkina-arvoltaan bitcoin on kuitenkin vielä hyvin pieni potentiaaliinsa nähden.


Omaisuusluokkien markkina-arvot vuonna 2020:

  • Bitcoinin markkina-arvo: n. 0.3 biljoonaa dollaria

  • Kullan markkina-arvo: n.9 biljoonaa dollaria

  • Kansallisvaluuttojen markkina-arvo: n. 100 biljoonaa dollaria


Seuraavan 10 vuoden aikana bitcoin joko epäonnistuu uuden teknologian kokeiluna tai se tulee kasvattamaan markkina-arvoaan moninkymmenkertaisesti.


3 fiksua askelta bitcoinin ymmärtämiseen ja omistamiseen:


  1. Ymmärrä bitcoinia. Paras ensimmäinen kirja, mistä voit lukea aiheesta on Andreas Antonopouloksen Internet of Money -kirja.

  2. Paras tapa oppia on kokeilla itse. Aloita tänään ostamalla bitcoinia 10 eurolla johtavalta suomalaiselta välittäjältä Coinmotionilta. Bitcoinin ostaminen vuonna 2020 on yllättävän helppoa. Tästä klikkaamalla 50% alennus ostokuluistasi.

  3. Säilytä bitcoinia huolella. Varallisuusluokkaa, jonka kysyntä on kasvussa ja tarjonta niukempaa vuosi vuodelta on viisasta omistaa pitkään.Voit säilyttää bitcoinia esimerkiksi Coinmotionion tililläsi. Kaikista vastuullisin tapa säilyttää bitcoinia on ostaa huipputurvallinen Ledger Nano -kryptovaluuttalompakko. Hyvänä nyrkkisääntönä voisi pitää Ledger lompakon ostamista siinä vaiheessa, kun bitcoin omistuksesi arvo ylittää 500€.

Tee yksi taloudellisesti viisaimmista päätöksistä ja ryhdy bitcoinin omistajaksi. Näillä kolmella askeleella pääset hienosti alkuun.


Pitkää elämää & vaurautta,


Pahan Päivän Profeetat

Comments


bottom of page