top of page

Hanki parempia ideoita ja vaurastu

Päivitetty: 13. tammik. 2021

Vauraus on peräisin viisaista ja toteutetuista ideoista. Mistä niitä viisaita ideoita tulee? Oletko miettinyt, että sinä voit muuttaa omaa taloudellista kohtaloasi etsimällä parempia ideoita elämääsi? Lue artikkeli ja opi miten voit alkaa viisastua sekä lopulta vaurastua.


Tilannekuva

”Tyhjät taskut eivät koskaan estäneet ketään tekemästä mitä he haluavat, ainoastaan tyhjät päät ja sydämet estävät.” – Norman Vincent Peale

Todellinen vauraus on mielen vaurautta. Ideat voi muuttaa toiminnaksi ja toiminnan tuloksiksi. Elämäsi tänään on kaikkien sinun ja ympäristösi toteuttamien ideoiden summa.


Oletko koskaan miettinyt, mistä ideat ovat peräisin?


Ideoiden alkuperän ääreen kannattaa pysähtyä, mikäli mielii vaurastua. Nimittäin, kun ymmärrät tarkemmin ideoita ja niiden elämänkaarta, niin voit alkaa valita elämääsi fiksummin ja parempia ideoita. Tätä kutsutaan ajattelun ajatteluksi tai metakognitioksi.


“Mikäli olen nähnyt kauemmaksi, se on tapahtunut seisomalla jättiläisten olkapäillä.” - Isaac Newton

Ideat siirtyvät ihmiseltä ihmiselle ja ihmiskunta on nykyisessä tilassaan kaikkien näiden ideoiden yhteisvaikutuksen seurauksena. Ihmisen on erottanut muista eläimistä kyky kommunikoida ja säilöä ideoita yli sukupolvien. Tätä kykyä luoda uusia ratkaisuita voisi kuvata torni-vertauskuvalla: perustuksien ja edellisten kerrosten päälle voi rakentaa uusia kerroksia ja sitä kautta saamme kyvyn nähdä yhä kauemmas.


Ihmiskunta tietää valtavasti asioita. Tiedämme yhdessä enemmän kuin mitä yksikään ihminen voi yksin tietää ikinä. Aina näin ei ole ollut. Vuonna 1829 nimittäin kuoli viimeinen tällainen ihminen nimeltä Thomas Young, joka tiettävästi tiesi kaiken tietämisen arvoisen. Sen jälkeen tiedon määrä on kasvanut eksponentiaalisesti esimerkiksi juuri tieteen tuoman teknologian ja myös sosiaalisten innovaatioiden myötävaikutuksesta, ettei enää yksi ihminen kaikkea sitä ehdi omana elinaikanaan ottaa haltuun.


Sokrates antiikin Kreikassa oli viisas mies, koska tiesi sen mitä ei tiedä. Samalla tavalla meillä kaikilla on tänä päivänä kyky olla kuin Sokrates: ymmärtää miten paljon on mitä emme tiedä.


Kuvitelma tietämisestä voi olla yhtä vaarallista kuin piittaamattomuus.


Älä siis kuvittele tietäväsi. Nöyrry ymmärtämään, että on paljon mitä emme tiedä ja ala etsiä parempia ideoita. Kun jaksat etsiä parempia ideoita, voit alkaa tehdä parempia päätöksiä. Kaikkea hyvää tulee elämään, kun olemme avoimia ymmärrykselle ja keskustelulle. Avain asemassa on myös se, että et ainoastaan etsi valmiita vastauksia vaan ryhdyt ajattelemaan itse.


Parempien ideoiden etsiminen voi johtaa samankaltaisiin tuloksiin kuin vaikkapa maailman menestynein rahastonhoitaja Ray Dalio, jonka nettoarvo oli helmikuussa 2020 noin 18,7 miljardia yhdysvaltain dollaria. Tämä miljardiomaisuus on peräisin viisaista ideoista ja niiden toteuttamisesta.


Miten sinä voit toimia nyt:


Yksi käsillä oleva ilmiö ja idea, jota kannattaa alkaa opiskelemaan on bitcoin. Bitcoin on ilmiö, teknologia, valuutta ja paljon muuta. Bitcoin idea, joka elää ja kehittyy vielä 12 vuoden jälkeenkin. Tämä tekee bitcoinista erinomaisen idean.


Bitcoinia kannattaa ymmärtää vaurastumisen näkökulmasta, koska se on kova omaisuusluokka. Kovempi kuin vaikkapa perinteinen arvon säilyttäjänä pidetty kulta. Tämä tarkoittaa sitä, että bitcoineja “löydetään” vähemmän suhteessa jo olemassa olevaan määrään bitcoineja kuin mitä kultaa löydetään suhteessa olemassa oleviin kultavarantoihin.Viisautta ja vaurautta sinulle!


Pahan Päivän Profeetat

Comentarios


bottom of page