top of page

Euro tuhoutuu - 3 keinoa varautua

Päivitetty: 13. tammik. 2021

Euro valuuttana on tuhon partaalla. Olemme tilanteessa, jossa vaihtoehtona on edistää Euroopan unionin kehitystä liittovaltioksi, jolloin luovutaan itsenäisyydestä ja valta keskitetään entistä enemmän rikastuvalle eliitille. Tai sitten vaihtoehtona on vihdoin viisastua ja alkaa rakentamaan vaurautta tasapuolisemmin jakavia ratkaisuita 2020-luvun osaamisella sekä ymmärryksellä. On olemassa parempia vaihtoehtoja kuin euron pelastaminen.

GNS Economicsin Tuomas Malisen mukaan olemme eläneet käytännössä lamassa vuodesta 2011 lähtien, koska talouden tuottavuus ei ole kasvanut. Tämä on ongelmallista, koska samaan aikaan valtiot ja yritykset ovat ottaneet velkaa kestämättömällä tavalla.


Jari Sarasvuon haastattelussa Malinen antaa 85-90 prosentin todennäköisyyden euron hajoamiselle. Haastattelussa Sarasvuo kysyy myös Maliselta, miten euro pelastuu ja yhteen sanaan kiteytettynä ainoa vaihtoehto selviytymiselle on liittovaltio.


Onko euro valuutan selviytyminen todella tärkeämpi asia kuin kansan kyky selvitä veloista tulevaisuudessa?


Tarkastellaan tilannetta eli mikäli euro yritetään pelastaa niin se tarkoittaa:

  • vallan ja päätöksenteon keskittämistä pois Suomesta. Päätökset tehdään kauempana ja keskittyneemmin koko EU:n alueelta ja vähemmän paikallisesti.

  • tulonsiirrot menevät jatkossakin väärään osoitteeseen eli jo vauraalle eliitille aiotun köyhän- ja keskiluokan sijaan. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

  • terve ja kestävä tuottavuuden kasvu ei pääse alkamaan, niin kauan kuin epäterve taloudellinen järjestelmä on olemassa. Velkataakasta tehdään kestämätön.

Nyt on aika tehdä toisin ja sinun valinnallasi on merkitystä.


Kutsu matkalle kirkkaampaan tulevaisuuteen - mitä sinä voit tehdä nyt?


Kolme konkreettista vinkkiä:

  1. Katso faktoja. Nykyisillä suunnitelmilla ei ole tulossa lisää vaurautta. Ainakaan sinulle. Ota selvää, miten sinua on kusetettu ja yritetään kusettaa uudelleen. Irtisanoudu vanhasta kusetuksesta - äläkä haksahda uuteen esimerkiksi EU liittovaltio kusetukseen.

  2. Etsi turvaa varallisuutta säilyttävistä omaisuusluokista. Tällaisia ovat esimerkiksi kulta, hopea, Bitcoin, hyödykkeet, metsä ja kaikki konkreettinen (maa, kiinteistöt) jne.

  3. Varaudu hetkelliseen globaaliin rytinään ja jopa toimitusketjujen katkeamiseen esimerkiksi ruoan osalta. ”Ruokapula voi tapahtua.” – Jari Sarasvuo & Tuomas Malinen

Vaurastuminen alkaa viisastumisesta. Viisas ihminen vie varautumisen pidemmälle ja ymmärtää romahtamisesta seuraavat innostavat mahdollisuudet. 2020-luvulla meillä on syytä olla kiitollisia tästä tilanteesta, koska meillä on olemassa parempia ratkaisuja.


Ajattele, miten Internet on tuonut koko maailman ihmisiä lähemmäs toisiaan: meillä on sosiaalinen media, meillä on kyky kommunikoida likipitäen kenen kanssa tahansa, lähes milloin tahansa.


Pystymme jakamaan tietoa ennennäkemättömän nopeasti ja tarkasti. Yhdellä haulla saamme käyttöömme kaiken sen tiedon, mitä muut ihmiset ovat Internetiin aiheesta jakaneet. Internet on pääsääntöinen kanava tiedon etsimiseksi. Vai milloin sinä olet viimeksi avannut tietosanakirjan?


Hyvä lukija, pysähdy ja pohdi: mitä tapahtuu, mikäli eurolle käy samalla tavalla kuin tietosanakirjalle? Ennemmin tai myöhemmin näin tulee tapahtumaan.


Siirrymme täysin digitaalisiin valuuttoihin. Tätä ilmiötä kutsutaan Internetin rahaksi. Andreas Antonopoulos on luonut kirjan nimeltä Internet of Money, jonka lukemista suosittelemme sinulle lämpimästi.

Pitkää elämää ja vaurautta sinulle 🖖


Pahan Päivän Profeetat

Comments


bottom of page