top of page

Bitcoin ei ole vain kultaa

Päivitetty: 13. tammik. 2021

Bitcoin on jälleen nousemassa suuren yleisön suosioon. Sinäkin olet varmasti tästä ilmiöstä nimeltä bitcoin kuullut. Bitcoin on paljon puhuttu, mutta vähän ymmärretty ilmiö. Vai koetko tietäväsi, mistä on kyse? Viimeistään nyt on aika ottaa selvää.


Bitcoin on internet ajan kultaa. Itse asiassa bitcoin omaa kullan ominaisuudet ja ylittää monet niistä. Bitcoinin kokonaismäärä on rajattu sekä tiedossa - toisin kuin kullan. Bitcoinia voi lähettää ympäri maailman yhtä helposti kuin sähköpostia - toisin kuin kultaa. Tämän lisäksi bitcoin on täysin näkymätöntä. Ellet paljasta kenellekään, niin omistajuutta on mahdotonta todistaa.


Bitcoinin ja kullan ominaisuuksia:

  1. Jaettavuus - Yksi bitcoin on jaettavissa 100 miljoonaan satoshiin (bitcoinin pienin mitta) vaivatta. Kullan pilkkominen on erittäin vaivalloista.

  2. Todennettavuus - Kullan todentamiseksi se täytyy puristaa ohuiksi levyiksi tai sulattaa - ei kovin kätevää. Bitcoin todentaa koko verkkonsa joka kymmenes minuutti.

  3. Liikuteltavuus - Kulta on fyysistä ja raskasta. Bitcoinia voi lähettää yhtä helposti kuin sähköpostiviestin, milloin ja mihin tahansa. Etenkin suurten summien liikuttelussa tästä on iloa.


Vuonna 2020 maailman markkinoita on elvytetty kriisin aikana ennennäkemätöntä vauhtia. Jo yksin maailman reservivaluuttana pidettyä USA:n dollaria on luotu yli 30% lisää viime vuoden kantaan nähden. Kansallisvaluuttojen uskottavuus tulee olemaan vaakalaudalla. Niidenkään arvo ei lopulta perustu muuhun kuin luottamukseen. Ero on se, että bitcoinissa luotat matematiikkaan - kansallisvaluuttojen kanssa luotat politiikkoihin sekä pankkiireihin.


Bitcoinin mahdollisuudet sinulle:

  1. Ei turhia kolmansia osapuolia varallisuutesi säilyttämiseen. Omista rahasi itse. Olet jatkossa oma pankkisi.

  2. Edullinen, nopea, turvallinen rahan lähettäminen maiden rajojen yli.

  3. Arvonnousuun perustuva varallisuuden kasvu. Bitcoinin kysyntä on kasvussa samaan aikaan, kun bitcoinin on tarjonnasta tulee jatkuvasti niukempi. (Kts. bitcoin puoliintuminen. eng. halving)

(Kuva 1. bitcoinin arvon kehitys verrattuna kultaan sekä Yhdysvaltalaiseen S&P 500-indeksirahastoon.)


Bitcoin on myös vakuutus aikakautena, jolloin kansallisvaluuttoja luodaan mieletöntä vauhtia lisää. Pahiten kansallisvaluuttojen luomisen mielettömyydestä kärsivät kehittyvät maat, kuten Venezuela, Turkki, Argentiina ja Libanon, joissa inflaatio köyhdyttää kansaa hurjalla vauhdilla.


Bitcoin onkin kehittyvissä maissa suurimmassa arvossaan sekä suosiossaan. Vaikka bitcoinin arvon sanotaan vaihtelevan paljon, niin esimerkiksi edellä mainittujen maiden omat kansallisvaluutat vaihtelevat arvoltaan enemmän kuin bitcoin. Huomattavan erona myös se että bitcoinin arvon kehitys on nousujohteinen, kun kansallisvaluuttojen arvostus poikkeuksetta laskee.


Miten sinä suojaudut kansallisvaluuttojen arvon menetykseltä? Bitcoin on vaihtoehto.


Nyt sinä voit toimia esimerkiksi seuraavalla kolmella askeleella.

Ymmärrä bitcoinia entistä paremmin ja lue Internet of money -kirja. Kirjailija Andreas Antonopoulus selittää arjen esimerkein sekä helposti ymmärrettävällä kielellä sen, mistä bitcoinista on kyse. Kysy Pahan Päivän Profeetoilta. Pahan Päivän Profeetat ovat jo vuosien ajan perehtyneet bitcoinin toimintaan ja sen mukana tuomiin mahdollisuuksiin ja keskustelemme mielellämme mahdollisista kysymyksistä. Kun koet olevasi valmis osta bitcoinia testiksi vaikka 10 eurolla Coinmotionista. Pahan Päivän Profeettojen linkillä saat -50% alennuksen ensimmäisten kuukausien ostokuluistasi. Samalla tuet myös Profeettojen toimintaa. Kiitos sinulle!


Iloa ja energiaa päivääsi!


Pahan Päivän Profeetat

Lue myös:


Comments


bottom of page